UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дрони атакували російський аеродром «Борісоглєбск»

Там зберігають КАБи та базуються літаки.

В ніч на 3 жовтня дрони Служби безпеки України та Сил спеціальних операцій атакували військовий аеродром «Борісоглєбськ» у Воронезькій області РФ, повідомляє  «Суспільне» із посиланням на власні джерела в СБУ.

На атакованому аеродромі розташовані російські військові склади, де зберігають керовані авіабомби, а також стоянки літаків СУ-35 і СУ-34 та місця зберігання пального.

«Суспільне» зазначає, що супутниковий моніторинг зафіксував чотири осередки пожеж.

В ніч на четвер в російських соцмережах писали про роботу ППО, прольоти великої кількості безпілотників та потужні вибухи й пожежу в районі аеродрому у Воронезькій області.

Співрозмовник видання зазначив, що українські сили не збираються зупиняти удари на стратегічні військові обєкти РФ, оскільки це  зменшує спроможність противника тероризувати мирні українські міста ударами керованих авіабомб.

«Демілітаризація російських військових аеродромів триватиме, бо ворог не повинен почуватися спокійно навіть на своїй території», — додав поінформований співрозмовник в СБУ.

Вранці у Міноборони РФ заявляли, що вночі 3 жовтня протиповітряна оборона нібито знищила 113 безпілотників у кількох регіонах Росії. Зокрема йшлося про 25 збитих БПЛА над територією Воронезької області. Місцева адміністрація заявила, що внаслідок падіння уламків пошкоджено приватні домоволодіння, постраждалих немає.