UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДРГ росіян намагалась прорватись на Сумщину. Але в них нічого не вийшло

У росіян є вбиті та поранені. 

© Сергій Наєв/Telegram
© Сергій Наєв/Telegram
© Сергій Наєв/Telegram

Напередодні українські військові у Сумській області не допустили перетину кордону черговою диверсійно-розвідувальною групою росіян. Про це повідомив командувач Об’єднаними Силами ЗСУ Сергій Наєв.  

«Вчора о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійцями одного з опорних пунктів було помічено рух озброєної  групи у складі десяти осіб. Відразу українські бійці розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Вже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил», – повідомив Наєв. 

Читайте також: Демченко розповів, які області найбільше атакують російські ДРГ

За його словами, росіяни зазнали втрат та вирішили змінити тактику. Зокрема, ворог розділився на дві групи. Одна з них під прикриттям російської артилерії евакуювала тіла вбитих та поранених, а інша – вирішила обійти український опорний пункт з іншого боку. Але на той момент на місце вже прибула контрдиверсійна група.

«Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону», – зазначив Наєв.

Раніше Сергій Наєв повідомляв, що на прикордонні Сумської області є велика загроза ворожих диверсійно-розвідувальних груп росіян. Він додав, що українські військові активно протидіють ворожим диверсантам.