UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДПСУ: У РФ немає достатньо сил, щоб вони могли досягти свої стратегічної цілі на Харківщині

"Сили оборони відбивають атаки та наносять уражень для того щоб росіяни не змогли реалізувати свої плани".

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що ворог наразі не має достатньої кількості сил, щоб досягти стратегічних успіхів на Харківському напрямі. Про це повідомляє Укрінформ.

Демченко зазначив, обстановка на Білоруському напрямку повністю контрольована. По той бік кордону ми не фіксуємо наявності достатніх сил щоб здійснити напад, але ми маємо бути готові, наголосив він.

Водночас, каже спікер ДПСУ, продовжуються активні дії ворога на Харківщині щодо спроб просунитись углиб української території.

"Що фіксується зараз на цих напрямках, свідчить про те, що у РФ немає достатньо сил, щоб вони могли досягти свої стратегічної цілі. Сили оборони відбивають атаки та наносять уражень для того щоб росіяни не змогли реалізувати свої плани. Розуміючи підступність РФ та її бажання розтягнути сили оборони, маємо бути готові до подібних дій і на інших ділянках. Зокрема, у межах не лише Харківської області, а також Сумської", – зазначив він.

Читайте також: У Харкові не розглядають евакуацію мирного населення як варіант вирішення проблем — Терехов

За його словами, на сумському напрямку наразі є певне зменшення інтенсивності заходу ворожих ДРГ. Фактично за останній час таких спроб майже немає, додав він. Але російська армія продовжує постійно обстрілювати територію прикордонних областей.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявляв, що удари по позиціях окупантів на території Росії допомогли зменшити кількість обстрілів міста. За його словами, хоча удари по місту тривають, але дозвіл бити західною зброєю по території РФ допоміг досягти відносного спокою.