UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Допоможемо свідомим»: журналіст Бутусов спалив документи російських ухилянтів у військкоматі Суджі

Медійник вирішив допомогти тим, хто не хоче воювати і вмирати за Путіна.

Український журналіст Юрій Бутусов у російському місті Суджа в Курській області знищив особові справи російських громадян, які ухилялися від військової служби.

Сталося це під час його візиту у районний центр, який перебуває під контролем Збройних сил України. Бутусов відвідав залишені російськими службовцями приміщення військкомату, а також місцеві відділення МВС та ФСБ. Відповідне відео він опублікував на своєму YouTube-каналі.

Читайте також: "Укрпошта" готова відкрити відділення в Суджі, чекає рішення Кабміну

У відео видно ящик із написом "Ті, що перебувають у розшуку через ухилення від заходів, пов'язаних із виконанням військового обов'язку". Бутусов пояснив, що спалення цих документів має на меті перешкодити їх використанню російськими військовими, і у такий спосіб допомогти тим громадянам РФ, які відмовляються брати участь у війні та протистоять режиму Владіміра Путіна.

"Звичайно, ми не дозволимо працівникам російського військкомату отримати ці дані. Допоможемо людям, які не збираються воювати і вмирати за Путіна. Допоможемо свідомим громадянам. Тому ці особові справи росіян ми знищимо", – сказав військовий оглядач.

Читайте також: Сирський приховав плани наступу у Курській області від Єрмака і західних союзників – The Economist

Нагадаємо, днями у центрі Суджі демонтували пам'ятник російському політичному діячу Владіміру Лєніну.