UA / RU
Підтримати ZN.ua

До повної втрати Нью-Йорка залишилося кількасот метрів – чого вартувало росіянам просування на цій ділянці фронту

Ворог вимушений штурмувати Торецьк в лобову.

В Донецькій області на торецькому напрямку залишилось лише кілька сотень метрів до повної втрати містечка Нью-Йорк. Про це повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

При цьому він зауважує, що місто дуже серйозно та довго стримувало ворога, чим виграло дорогоцінний час захисникам Неліпівки та Торецька.

«Взагалі фланги Торецька демонструють чудову стійкість», -  каже Мирошников. – «Тому ворог вимушений штурмувати Торецьк в лобову та несе просто захмарні втрати».

Читайте також: На Донеччині росіяни майже повністю окупували село, яке від Мирнограду відділяє лише два кілометри

У черговому своєму звіті  Американський Інститут вивчення війни ISW також повідомив, що геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Нелипівки (на південь від Торецька).

Toretsk Battle Map Draft October 4, 2024 .png (1.16 MB)

А Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні поінформував, що вчора на Торецькому напрямку відбулося 11 бойових зіткнень. Росіяни штурмували позиції підрозділів ЗСУ біля Торецька та Щербинівки. П’ять зіткнень станом на 22.00 4 вересня все ще тривали.

Раніше повідомлялося, що на курахівському напрямку росіяни вчора захопили селище Гостре та прорвалися від Українська до Ізмайлівки.