UA / RU
Підтримати ZN.ua

До мене звернулися військові, щоб дати можливість більше мобілізувати — Зеленський

Президент заявив, що в питанні мобілізації дуже важливо розуміти - хто це робить і як.

Глава Української держави заявив, що до нього звернулися військові для того, щоб збільшити кількість мобілізованих, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Скажу відверто: військові з цим до мене звернулися, щоб дати можливість більше мобілізувати. Більше нічого я вам не можу сказати", - наголосив Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів про можливе посилення мобілізації.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть вручати повістки у громадському транспорті

За його словами, в питанні мобілізації дуже важливо розуміти - хто це робить і як.

"І тому питання військкоматів, дуже важливе питання лікарських комісій при військкоматах - потрібно дуже швидко, якнайшвидше, прискорити процеси, навести лад, а потім уже розпочинати розмову про те, щоб збільшувати - як і ким", - додав президент.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону №9566, яким пропонується змінити підхід до мобілізації українців. У пояснювальній записці до документа йдеться, що захист Вітчизни можуть забезпечити лише вмотивовані громадяни, які готові і фізично, і морально воювати проти  окупантів.

Але це не єдині зміни, які може внести цей законопроєкт. Він також пропонує надати право комунальникам та власникам будинків вручати повістки