UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для захисту Харківщини необхідні два ЗРК Patriot — Зеленський

За словами голови держави, дефіцит протиповітряної оборони — найбільша проблема.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує два ЗРК Patriot, щоб захистити Харківщину від російських обстрілів. Про це він наголосив під час зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном у Києві, повідомляє «Укрінформ» .

«Я хочу обговорити з вами деякі, на мою думку, дуже важливі питання. По-перше, рішення щодо пакета – для нас є ключовим, щоби він прибув якомога швидше. По-друге, це протиповітряна оборона. Це найбільший наш дефіцит. Я думаю, що це найбільша проблема», - сказав Зеленський Блінкену.

Голова держави заявив, що на сьогоднішній день для Харкова та області необхідно два ЗРК Patriot. Він наголосив, що люди в регіоні перебувають під постійними російськими атаками.

Читайте також: Італія може передати Україні ще один ЗРК SAMP/T ‒ ANSA

Вранці 14 травня державний секретар США Ентоні Блінкен прибув з візитом до Києва. За повідомленнями ЗМІ, держсекретар приїхав до української столиці, аби зʼясувати, як можна допомогти Україні перехопити ініціативу на полі бою.

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати наполегливо працюють, аби забезпечити Україну системами ППО. За його словами, це стосується зокрема систем Patriot.