UA / RU
Підтримати ZN.ua

Десантники на курахівському напрямку відбили масштабний штурм окупантів. Ті залучили 57 одиниць бронетехніки

Захисники уразили 30 транспортних засобів та 68 окупантів.

У Десантно-штурмових військах показали масовану атаку російських окупантів з залученням 57 одиниць бронетехніки — десяти танків та 47 броньовиків з піхотою, а також десятка мотоциклів та одного багі. У повідомленні пресслужби 79-ї ОДШБр на Tg-каналі сказано, що ворожі сили хотіли прорвати оборону на курахівському напрямку, але їхні зусилля не увінчалися успіхом. 

"Попри шалену кількість ворожої техніки, усі намагання ворога вкотре були помножені на нуль: у ході бою наші воїни вразили 12 бойових броньованих машин, вісім російських танків, дев'ять мотобайків та багі, — розповідають десантники. — Знищено 36 окупантів, ще 32 — поранені". 

Пресслужба бригади опублікувала відео блискучої роботи українських артилеристів, операторів БпЛА, протитанкістів, саперів та героїчних піхотинців. 

"Скалічені російські штурмовики з відірваними кінцівками, які відчули лють таврійських десантників і в паніці кидаються повзти з поля бою — ось, що треба показувати кожному, хто ще збирається взяти участь в "СВО", — коментують провальний штурм військові. 

Читайте також: Росіяни, ймовірно, втратили під Вовчанськом елітну десантну бригаду – Forbes

Нагадаємо, експерти RUSI вважають, що ще один контрнаступ ЗСУ найближчим часом був би невдалим дублем. Вони наголошують, що зараз Сили оборони повинні завдавати далекобійних ударів по воєнних підприємствах та інфраструктурі РФ, а також збирати та готувати своє військо до потенційної операції у майбутньому. Захід тим часом повинен посилити санкції, аби росіяни зрозуміли, якою насправді є ціна війни.