UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп оцінив ситуацію на фронті: Росія зазнає стратегічної поразки, окупація Бахмута нічого не змінить

Те, що Кремль провалиться у цій війні, за словами Прайса, було зрозуміло ще з перших годин вторгнення. 

Представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Росія у війні проти України, яку сама ж розпочала, зазнає поразки. Під час останнього брифінгу він зауважив, що бої на сході та півдні й далі матимуть напружений характер, про що Вашингтон вже попереджав. 

"Ми чітко заявляли, що попереду будуть важкі дні та протистояння. І хоча протягом зимових місяців воно дещо знизилося, бої все ж таки продовжуються, особливо на сході і на півдні", – заявив Прайс.

Що стосується Бахмута, що окупація міста, якщо така все ж відбудеться, не дасть окупаційним силам великого стратегічного значення для оперативної обстановки. Та росіяни намагаються його захопити, тому що у них немає виходу - РФ потрібні хоча б якісь досягнення у цій війні. 

"Було чітко зрозуміло з першої години вторгнення Росії в Україну, що якби це не закінчилося, це завершиться стратегічним провалом Росії", - додав Прайс.

Читайте також: Якби Бахмут не тримався, українці б оборонялися зовсім в інших містах – Данілов

Нагадаємо, 6 березня президент Володимир Зеленський збирав нове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, яке стосувалося ситуації в Бахмуті. На ньому головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ Олександр Сирський підтримали рішення продовжити оборону міста. Згодом президент пообіцяв, що воїнам, які сьогодні захищають Бахмут, підійде нове підкріплення. За його словами, пропозиції відводити звідти війська під час СВГ взагалі не було.