UA / RU
Підтримати ZN.ua

Державні ЗМІ КНДР підтримали Росію у конфлікті щодо вибуху на «Північному потоці»

Північна Корея публічно підтримувала Москву з початку повномасштабної війни, зокрема, анексію українських територій. Крім того, США звинуватили КНДР у постачанні зброї Росії. І Пхеньян, і Москва це заперечують.

У державних ЗМІ Північної Кореї 4 березня з'явилися повідомлення, які підтримують позицію Москви щодо розслідування вибухів на газових трубопроводах «Північний потік» у Балтійському морі у вересні 2022 року, пише Reuters.

Москва стверджує, не надаючи доказів, що за вибухами стоїть Захід, і закликає до міжнародного розслідування. Західні офіційні особи відкидають ці звинувачення.

У статті, опублікованій північнокорейським державним інформаційним агентством KCNA, критик у міжнародних справах Ан Чхоль Хек підтримав заклики Росії до неупередженого розслідування, заявивши, що світ повинен знати про «жорстокий примус, війну та конспірологічні маневри Сполучених Штатів».

Слідчі зі Швеції та Данії, у виняткових економічних зонах яких сталися вибухи, заявили, що це відбулось внаслідок саботажу, але не сказали, хто, на їхню думку, відповідальний.

Читайте також: Німеччина хоче використати труби від "Північного потоку-2" – ЗМІ

Пошкоджені газопроводи Nord Stream мають бути запечатані та законсервовані, оскільки немає жодних негайних планів щодо їх ремонту чи реактивації, додає Reuters з посиланням на свої джерела.

Якщо підтвердяться або хоча б посиляться підозри про те, що саме Росія стоїть за вибухами, наслідки для безпеки континенту будуть дуже великими, пише Politico. Ідея про те, що підводна енергетична та комунікаційна інфраструктура ЄС тепер стала метою Росії, змусить європейські армії готуватись до появи нового несподіваного фронту російської війни проти України. І на цьому фронті їм доведеться вступити у пряме протистояння з флотом РФ.