UA / RU
Підтримати ZN.ua

Демченко розповів про роботу російських ДРГ в українському прикордонні

Він пояснив, що операція у Курській області дозволяє українським регіонам, які межують з РФ, захиститися від постійних обстрілів з території агресора. 

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, що російські диверсанти поводяться нахабно, насамперед у Сумській області. Під час телемарафону він пояснив, що вони вступають в бій з українськими захисниками та намагаються розстрілювати цивільних, які приїжджають в прикордоння.

Проте активність ДРГ зменшилася, поки росіяни намагаються обстрілювати територію України — не лише у Сумській, але й Харківській та Чернігівській областях. Для цього вони використовують як авіацію, так і артилерію. 

"І ті дії, які зараз здійснюють Сили оборони у напрямку Сумської області, створюючи таку буферну зону, звісно, дозволяють тим територіям, які знаходяться навпроти цього напрямку, менше піддаватися обстрілам, ніж це було раніше", — додав Демченко.

Читайте також: ЗСУ намагалися прорватися на територію РФ поблизу її кордону з Білоруссю - росіяни не можуть визначитися з масштабами атаки: карта

Нагадаємо, учора, 22 серпня, росіяни скинули дві керовані авіаційні бомби на Есманську громаду Шосткинського району у Сумській області. Двоє чоловіків загинули.