UA / RU
Підтримати ZN.ua

Де оборона РФ ослабне і яким буде наступний етап боїв: звіт ISW

Якими будуть наслідки перекидання ворожих ВДВ на інші ділянки фронту 

Склад російських оборонних позицій на півдні України та неясність щодо того, як російські сили їх комплектують та озброюють, по суті є спробою ускладнити припущення щодо того, як проходитиме наступний етап бойових дій. В сьогоднішньому звіті Інституту вивчення війни оцінюють обстановку.

Читайте також: На відстані удару: ISW заявив про наближення ЗСУ до чергової лінії оборони росіян на півдні

Нещодавно ISW оцінило, що відсутність спостережуваних неактивних російських сил у цьому районі може свідчити про те, що подальша серія російських оборонних позицій може мати меншу захищеність, ніж позиції, через які українські сили вже проникли на північ, хоча це залишається не цілком зрозумілим. 

Напередодні стало відомо, що окупанти здійснили додаткові бокові перекидання в район Роботиного підрозділів 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (ВДВ) з району Кремінної Луганської області, а також, як повідомляється, передислокують невизначені елементи з херсонського напрямку в цей район. 

Читайте також: На відстані удару: ISW заявив про наближення ЗСУ до чергової лінії оборони росіян на півдні

Російські війська негайно залучили частини 7-ї дивізії ВДВ до бойових дій після бокового перекидання їх у район Роботине на початку серпня, хоча російське командування могло вирішити направити ці нові підкріплення для зміцнення наступної серії оборонних позицій на південь від поточного українського наступу. [12]  

Читайте також: Існує ціла система: український військовий розповів ISW про російські оборонні лінії на півдні

Російські війська залучили значну кількість матеріальних засобів, зусиль і живої сили для утримання серії оборонних позицій, через які зараз проникають українські сили, і незрозуміло, чи збережуть російські війська ті переваги, які вони мали, якщо вони не зможуть утримати той самий рівень ресурсів і військових  для цих наступних рівнів оборони. [13] Тим не менш, наступний російський оборонний шар, швидше за все, створить значні проблеми для українського просування.