UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР: Телефон, який Тищенко розбив під час обшуків, відправлять на експертизу

Завдяки сучасним технологіям інформацію можна дістати з будь-якого гаджета. Навіть розбитого. 

Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко, якому оголосили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця, розбив телефон під час проведення у нього обшуків. Під час телеефіру на каналі "Київ" радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян наголосила, що гаджет відправлять на експертизу.

Відео з інцидентом у мережі шириться від ранку. На ньому також видно, що Тищенко відмовився називати своє ім'я слідчим.

За словами представників ДБР, цей ролик — справжній. Але дії депутата ситуацію не врятують ніяк, адже "зараз існує безліч способів, щоб зібрати будь-який гаджет" та витягти інформацію звідти. 

Читайте також: Тищенко «забув» задекларувати свій Mercedes - НАЗК

Нагадаємо, 20 червня група невідомих чоловіків у балаклавах у центрі Дніпра напали на колишнього військового Дмитра "Сина" Павлова, коли той гуляв з дружиною та маленькою дитиною. З'ясувалося, що до інциденту причетна охорона народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка, у якого з Павловим перед побиттям виникла суперечка. Одіозний депутат стверджує, нібито військовий є другом організатора ботоферм у Дніпрі та входить  до "силового блоку" в організованому злочинному угрупуванні "9".