UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР повідомило про підозру військовому-зраднику з ракетного дивізіону РФ, який обстрілює українські міста

У 2014 році після захоплення Криму військовий відмовився передислокуватися до Миколаєва і зараз працює на ворога.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру екссержанту батареї управління та радіолокації розвідки зенітного ракетно-артилерійського дивізіону з Криму. Він перейшов на бік ворога і зараз обстрілює мирні міста України. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Під час слідства правоохоронці встановили, що у 2014 році, після захоплення окупантами військової частини на півострові Крим, військовий відмовився передислокуватись до Миколаєва й присягнув на вірність агресору. Водночас його дружина-військовослужбовець передислокувалась на підконтрольну територію України разом зі своїм підрозділом.

Читайте також: Перед судом постане командир, який відбирав у солдатів бойові доплати – ДБР

Зрадник воює проти України на посаді головного сержанта батареї управління та радіолокації розвідки зенітного ракетного дивізіону чорноморського флоту РФ. Йому заочно повідомили про підозру у державній зраді та дезертирстві. Відповідальність за це передбачена ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадуємо, ДБР заочно повідомило про підозру двом колишнім суддям з Донецької області. Вони зараз працюють на окупантів у фейковому "верховному суді".