UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР повідомило про підозру двом експравоохоронцям Мелітополя: «полюють» на українських партизанів

Їм інкримінують державну зраду.

Державне бюро розслідувань викрило на державній зраді двох експравоохоронців з Мелітополя Запорізької області. Вони перейшли на бік окупантів та допомагають агресорам виявляти в Мелітополі українських партизанів, повідомляє пресслужба ДБР.

Від початку окупації Мелітополя правоохоронці з власної волі погодились працювати на окупаційну владу. Вони не виконали наказ передислокуватись та пішли працювати у незаконно створений правоохоронний орган.

Читайте також: ДБР викрило посадовця Федерації профспілок України на спробі дати хабара за зміну запобіжного заходу

Наразі зрадники патрулюють Мелітополь та Мелітопольський район, накладають штрафи за законами РФ. Також чоловіки виконують завдання РФ стосовно придушення партизанського руху, виявлення осіб з руху опору, вилучають зброю у місцевих мисливців та доповідають спецслужбам РФ про суспільні настрої громадян. 

Серед своїх колишніх колег ведуть активну агітацію співпраці з окупаційним режимом. Зрадникам заочно повідомили про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Нагадуємо, ДБР завершило досудове розслідування стосовно екскомандира протичовнового корвета «Луцьк», який у 2014 році після окупації загарбниками АР Крим перейшов на службу до загарбників. Обвинувальний акт направлено до суду.