UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чотирьом колаборантам повідомили про підозру: стандартизують освіту на ТОТ за законами РФ

Також освітяни добровільно знімаються у пропагандистських сюжетах.

Київська міська прокуратура викрила та повідомила про підозру у колабораціонізмі чотирьом освітянам. Вони всіляко сприяють окупантам впроваджувати російські стандарти освіти на територіях Донецької та Херсонської областей. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Читайте також: У Херсоні затримали колаборанта, який разом з окупантами репресував місцевих

Так в окупованому Маріуполі на роботі з власної волі на окупантів викрили завідувачку дитячого садка. На території Херсонської області викрито керівницю гімназії так званого "Скадовского городского совета" та директора так званого "Херсонского областного училища культуры и искусства". У Широкому Херсонської області на добровільній співпраці з загарбниками викрили директора місцевої школи.

Правоохоронці встановили, що на своїх так званих посадах фігуранти організовують процес освіти за стандартами РФ та беруть активну участь у замовних сюжетах. Правоохоронні органи здійснюють  комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності за ч. 5 ст. 111-1 КК України, що передбачає відповідальність за колабораціонізм.

Нагадуємо, Кремль планує посилити інтеграцію освітніх закладів на окупованих територіях до системи освіти РФ.