UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чого хочуть росіяни досягти на фронті найближчим часом: аналіз головкома Сирського

Фактично по всій лінії фронту сьогодні тривають активні бойові дії, проте у них різна інтенсивність. 

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, що російські окупанти намагаються захопити Стельмахівку та Макіївку у Луганській області, острови пойми лівого берега Дніпра у Херсонській області, а на донецькому напрямку вони продовжують атакувати позиції захисників в районі населених пунктів Кліщіївка та Іванівське. У повідомленні на своїй сторінці у Facebook він  констатував, що активні бойові дії відбуваються фактично по всій лінії фронту, але вони мають різну інтенсивність. 

"Ворог не зважає на доволі високий рівень втрат та продовжує рватися в напрямку Покровська. Жорсткі бої тривають в Красногорівці, в районах Прогреса, Залізного, Північного, Часового Яру", — додав головнокомандувач.

Читайте також: Нічний удар біля Маріуполя: Сирський опублікував відео ураження російського комплексу ППО С-300

Нагадаємо, експерти RUSI вважають, що ще один контрнаступ ЗСУ найближчим часом був би невдалим дублем. Вони наголошують, що зараз Сили оборони повинні завдавати далекобійних ударів по воєнних підприємствах та інфраструктурі РФ, а також збирати та готувати своє військо до потенційної операції у майбутньому. Захід тим часом повинен посилити санкції, аби росіяни зрозуміли, якою насправді є ціна війни.