UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чи розпочалося вторгнення у Сумщину – росіяни заявили про захоплення першого прикордонного села

Наразі може йтися хіба що про генеральну репетицію перед наступом.

У Рижівці на Сумщині немає російських військ. Про це повідомило «Суспільне» з посиланням на голову Білопільської громади Юрія Зарка.

Раніше очільник Чечні Рамзан Кадиров заявив у своєму телеграм-каналі, що бійці полку "Ахмат-Чечня" МО РФ захопили село Рижівка, розташоване на кордоні з Курською областю. Він каже, що село вдалося захопити за три дні, завдавши значних втрат ЗСУ. Також було опубліковане відео нібито захоплення Рижівки.

Коментуючи ситуацію у Рижівці, український військовий журналіст Богдан Мирошников пише, що що ворог це село (як й багато інших прикордонних сіл на Сумщині) обстрілює регулярно. Ворожі ДРГ також туди заходять регулярно, причому не з квітня, а майже увесь час після звільнення півночі країни навесні 2022.

Відео з сільради, яка знаходиться за 700 метрів від держкордону - це також робота ДРГ, якої там вже немає.

Тобто, наразі там нічого принципово нового не трапилося. Але це не означає що й не трапиться. Мирошников зауважує, що накопичення ворожих сил у районі Тьоткіно та інших населених пунктів Курської області відбувається з початку року. Місяць тому, коли починалася ворожа операція у прикордонні Харківщини, було дуже дивним, що окупанти не почали її і на Сумщині.

Читайте також: На Сумщині розширили евакуацію

«Так що це все цілком може бути "генеральною репетицією" перед більш масштабними діями у прикордонні Сумщини. А може і не бути», - резюмує оглядач.

У зведеннях Генштабу ЗСУ немає жодних повідомлень про активні бойові дії в районі Рижівки чи будь-де на Сумщині.

Раніше повідомлялося, що вчора, 9 червня, Росія збільшила кількість атак на харківському напрямку.