UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чергова повітряна атака РФ: сили ППО знищили всі ворожі "шахеди" та дві ракети 

Основний напрямок удару безпілотників — Хмельниччина, ракет — південь країни.

У ніч на 29 листопада 2023 року російські війська атакували Україну ударними БПЛА типу Shahed з напрямку Приморсько-Ахтарськ РФ та керованими авіаційними ракетами Х-59 з повітряного простору тимчасово окупованих територій Херсонщини. Про це повідомили Повітряні сили ЗС України 

Росіяни використали для атаки 21 ударний БПЛА Shahed-136/131 та три керовані авіаційні ракети Х-59. Основний напрямок удару безпілотників – Хмельниччина, ракет – південь країни.

Читайте також: РФ випустила по Україні рекордну кількість «шахедів». Лише над Києвом збили понад 60 БпЛА

До відбиття чергового повітряного нападу РФ було залучено, винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи ПС ти Сил оборони України.

Українські захисники знищили усі ворожі ударні дрони в межах Одеської, Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей. Також знищено дві керовані авіаційні ракети РФ на Миколаївщині. Третя ракета – не досягла встановленої цілі.

Читайте також: Ставка на кількість запущених «шахедів»: експерт розповів про нову тактику росіян

28 листопада РФ атакувала Україну одним дроном-камікадзе. Тоді у Хмельницькій області уламки збитого Shahed упали на дах приватного будинку. У Повітряних силах пояснили, чому ворог застосував один дрон.