UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через ракетну загрозу всю територію України охопила повітряна тривога

Росіяни запустили ракети з району Каспію та застосували безпілотники.

Сьогодні, 24 червня, близько 1.40 Україною почала ширитися повітряна тривога. О 1.41 Командування Повітряних Сил Збройних Сил України повідомило про ракетну небезпеку, зумовлену, ймовірно, пуском ракет стратегічною авіацією росіян з акваторіїї Каспійського моря. Раніше Повітряні Сили попередили про загрозу застосування ударних БпЛА у Сумській області.

Станом на  1.45 повітряна тривога охопила десять областей на півдні та сході країни. У Повітряних Силах закликають не ігнорувати сигнали, що сповіщають про небезпеку з повітря.

О 2.05 тут повідомили про загрозу застосування ударних БпЛА у Чернігівській області.  

Читайте також: П'ять країн просять генсека ООН розслідувати поставки іранських "шахедів" Росії

Близько 2.20 повітряну тривогу оголосили у Києві та Київській області. На цей час вона охопила більшу частину України, за винятком її західних областей.

Станом на 2.38 повітряна тривога охопила всю територію країни.

Близько четвертої ранку повітряну тривогу в областях розпочали скасовувати, і вже менше, як за десять хвилин потому відбій пролунав повсій території країни. Проте майже відразу, буквально через кілька хвилин після відбою, повітряну тривогу оголосили на Запоріжжі - через загрозу застосування ворогом ударних БпЛА. Цю тривогу скасували вже о 4.22.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, в ніч проти 24 червня, росіяни знову атакуали Україну ракетами.