UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через брак кадрів ворог продовжує завозити медичні бригади з РФ на окуповані території — ЦНС

Водночас, місцеве населення не має належного доступу до медпослуг — пріоритет надається російським військовим.

Через дефіцит кадрів на тимчасово окупованих територіях загарбники продовжують завозити медичні бригади з РФ. Це відбувається на ротаційній основі, росіяни виплачують премії учасникам незаконного відрядження, повідомляє Центр національного спротиву. 

Читайте також: Загарбники готують фальсифікаторів для “виборів президента РФ” в окупації — ЦНС 

Зокрема, на тимчасово окуповані території Запорізької області прибули медики з Карелії: анестезіологи, хірург-онколог, лікарі УЗД-діагностики та терапевти. 

При цьому, наголошує ЦНС, якість та доступність медпослуг для місцевого населення досі на критично низькому рівні —  у лікарнях на тимчасово окупованих територіях пріоритет надається військовим РФ, навіть при наданні екстреної допомоги перевага надається росіянам. 

Як наслідок — критична ситуація на тимчасово окупованих територіях на тлі загального загострення епідеміологічної ситуації та гуманітарної кризи. ЦНС повідомляє, що смертність серед цивільного населення в тимчасовій окупації зростає.

Читайте також: Росіяни хочуть створити низку сміттєзвалищ на тимчасово окупованих територіях Донбасу — ЦНС

Раніше повідомлялося, що російські загарбники готуються припинити надавати медичні послуги українцям на тимчасово окупованих територіях, які відмовилися отримувати паспорти РФ.