UA / RU
Підтримати ZN.ua

Череватий про ситуацію в Бахмуті: Сьогодні, як і протягом останніх семи місяців, динаміка боїв висока. ЗСУ роблять все, що можуть

Росіяни намагаються прорвати нашу оборону в районі н.п. Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне. 

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що російські військові продовжують зосереджувати свої зусилля навколо Бахмута в Донецькій області. Під час телемарафону він запевнив, що наші захисники роблять все можливе, аби втримати лінію оборони.  

Росіяни хочуть прорвати позиції наших військових в районі населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне. Там вони здійснюють близько 300 обстрілів за добу з артилерії та РСЗВ. Учора було зафіксовано 60 боєзіткнень. Як наслідок, 63 російський військових ліквідовані, ще 141 окупант отримав поранення.

Череватий також прокоментував ситуацію в Ягідному, де нібито для уповільнення росіян було підірвано дамбу: "Там точаться жорсткі бої, з боку командування докладаються всі зусилля, щоб не дати ворогові просунутися по нашій території".

Загалом, за словами Череватого, ситуація на бахмутському фронті сильно не змінилася. Динаміка боїв на цій ділянці так і була високою протягом останніх семи місяців.

Читайте також: Ворог атакував позиції ЗСУ поблизу семи населених пунктів на бахмутському напрямку – Генштаб

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна буде боротися за Бахмут, "поки це буде розумно". Він пояснив, що мета ЗСУ – захистити місто, але не за будь-яку ціну.