UA / RU
Підтримати ZN.ua

Череватий про куп'янський напрямок: «Ситуація складна, але ми знаємо плани росіян і зриваємо їх»

Сергій Череватий пояснив, навіщо росіяни рвуться до Куп'янського району.

Ситуація на куп’янському напрямку «складна, але контрольована». Однак, Збройні Сили України знають про всі плани російських загарбників і зривають їх, повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі «Радіо Свобода». 

«Це вони так сподіваються, вони живуть реваншем. І це уже не один місяць. Спочатку було взято Донецьку та Луганську область як проміжний етап. Тут, враховуючи, що наші вороги прив’язані до дат, символів – вони б до початку надуспішної Харківської операції, де їх просто принизили, за лічені дні викинули з величезної території. Покинути техніку та снаряди», – зазначив Череватий. 

Тому, за його словами, безперечно росіяни хотіли б прорватися в район Куп’янська та повторити хоч якийсь відголос тої слави, яку вони отримали під час окупації територій на Донеччині та Луганщині.

«Проте ми знаємо всі їхні наміри, знаємо всі підрозділи, які зосереджені, всіх командирів. Всі плани. І відтак уже багато тижнів підряд зриваємо ці їхні наміри. І, не дивлячись на певне ескалацію, зараз ситуація, якщо характеризувати по-військовому, дуже складна, але абсолютно контрольована», – додав Череватий.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про ситуацію на лимано-куп'янському напрямку

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що російські окупанти намагаються повернути собі позиції, які вони втратили у Харківській області ще минулої осені. Через це, за її словами, минулого тижня найважче було на куп'янському напрямку.