UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чехія та Україна спільно розроблятимуть новий авіаційний двигун

Він призначений для застосування в БПЛА та ракетному озброєнні.

Оборонно-промислові комплекси Чехії та України розроблятимуть новий двигун AI-PBS-350. У чеській компанії PBS повідомили, що підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці з українським підприємством "Івченко-Прогрес".

Меморандум про взаєморозуміння підписали виконавчий директор PBS Мілан Мачолан та його колега з "Івченко-Прогресу" Ігор Кравченко. Угода укладена для встановлення комерційної та виробничої кооперації щодо нового двигуна AI-PBS-350.

Читайте також: В обмін на зброю. Україна відправить до Пакистану двигуни для гелікоптерів — ЗМІ

"Угода спрямована на створення основи для комерційної розробки та співробітництва у виробництві нового турбореактивного двигуна AI-PBS-350, який стане спільним продуктом PBS та Івченко Прогрес", – розповіли представники PBS.

Як відомо, двигун AI-PBS-350 призначений для використання в крилатих ракетах та безпілотних комплексах. Раніше він був експериментальним та не застосовувався у зразках озброєння.

Меморандум також включає розширену угоду про співпрацю для визначення нових спільних комерційних та дослідно-конструкторських проєктів в аерокосмічній, оборонній та енергетичній галузі.

Раніше повідомлялося, що виробник ракетних двигунів Aerojet Rocketdyne має намір розробити систему руху для ракети Long Range Maneuverable Fires, яку Lockheed Martin виготовляє для армії США