UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чечня сформувала нові полки: оснащені бюджетною бронетехнікою з Китаю

З найменуваннями все стабільно: йдеться про «Ахмат-Росія» та «Ахмат-Чечня».

Наразі підконтрольна Росії Чеченська Республіка сформувала два нових полки – «Ахмат-Росія» та «Ахмат-Чечня», оснащені комерційно доступними китайськими броньованими машинами піхоти, підтверджують у сьогоднішньому звіті ISW. 

Читайте також: Гіркіна не засмучує удар по Рубльовці, а Кадиров погрожує Європі — огляд ISW

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що обидва полки відправляться в Україну в невизначений термін і зазначив у промові перед військовослужбовцями, що «хочемо ми цього чи ні, в кінці кінців доведеться померти всім - чи ти в Україні, чи ти в Грозному [ Чечня].»

Російський мілблогер стверджував, що чеченські чиновники оснастили нові полки китайською бронетехнікою, а російське Радіо Свобода раніше повідомляло, що підрозділи «Ахмата» отримали вісім китайських броньованих машин піхоти ShaanXi Tiger 4x4.

Читайте також: Данілов — Кадирову: Мститися потрібно Москві і Путіну. Це вони вбивали чеченців

Чеченські сили, ймовірно, придбали ці легкі транспортні засоби в Китаї, що узгоджується з офіційними повідомленнями США про те, що Китай продає Росії нелетальне обладнання.

Російська незалежна правозахисна група, яка займається репресіями на Північному Кавказі, раніше повідомляла, що чеченські силовики вербують персонал шляхом шантажу, примусу та погроз.

Читайте також: Чеченці замінили «Шторм Z» і втратили ентузіазм: ISW про останні зміни на Донбасі

Російське незалежне видання також стверджувало, що регіон підвищив місячні зарплати до 700 000 рублів (8 460 доларів США) для тих, хто підписав військові контракти з чеченськими підрозділами.