UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бути на крок попереду: Сирський зустрівся з командирами найуспішніших БпЛА-підрозділів

Сьогодні кількість ураження цілей дронами та артилерією на одному рівні. 

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів робочу зустріч з командирами найуспішніших бойових підрозділів БпЛА – "Мадяром", "Ахіллесом", "Фармацевтом", "Флінтом", "Димом", "Чарлі", "Гуру", К-2 та іншими. У повідомленні на своєму каналі у Facebook він нагадав, що безпілотники — один з пріоритетів української армії, адже в рамках війни, яка триває сьогодні, кількість ураження цілей дронами та артилерією на одному рівні. 

За словами воєначальника, завдання ЗСУ — інноваційно та "технологічно бути на крок попереду ворога як в ураженні дронами, так і в захисті від них". Це допоможе зберегти життя захисників. 

"Безпілотні системи – одна з найдинамічніших сфер, де зміни відбуваються щодня, і ми не маємо права відставати ані на крок. Маємо чіткий план дій", — наголосив він.

Читайте також: Кирило Верес: Україна має "аналог "Ланцетів". Але російський БпЛА літає на 150 км, а наш — на 40 км

Нагадаємо, у WSJ вважають, що Київ покладається на безпілотники дальнього радіуса дії у війні з Росією. Журналісти стверджують, що власні українські розробки поступово витісняють інші БпЛА, хоча вони, як і раніше, значною мірою залежать від доступних китайських компонентів.