UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов вважає, що наступ РФ триватиме ще до двох місяців

Та розвідник впевнений, що після спаду та невеликого затишшя окупанти знову активізуються. 

Очільник ГУР МО Кирило Буданов вважає, що наступальні дії російських окупантів можуть тривати ще півтора-два місяці, після чого "основний напір має завершитися, бо й так затягнувся". Він зауважив, що досвід 10-річної війни підтверджує, що жодна зі сторін не може наступати понад два місяці. 

"Але ми знаємо, що після спаду і невеликого затишшя будуть нові спроби ворога наступати. І ми до цього готуємось", — наголосив Буданов, якого цитує Forbes Ukraine.

Він також розповів, що близько трьох місяців тому у Росії почалися проблеми з мобілізацією. 

"На початку повномасштабної війни ворог оголосив часткову мобілізацію. Далі почали пропонувати людям великі суми грошей. Але у такий спосіб їм вдалося мобілізувати недостатньо, — пояснив Буданов. — Всі інші йшли на війну із зон, добровольцями або зі строкової служби людей одразу переводили в контрактники". 

Читайте також: Буданов: Для заколоту в Росії потрібен лідер на місці. Наразі один з таких лідерів перебуває в Україні

Нагадаємо, експерти RUSI вважають, що ще один контрнаступ ЗСУ найближчим часом був би невдалим дублем. Вони наголошують, що зараз Сили оборони повинні завдавати далекобійних ударів по воєнних підприємствах та інфраструктурі РФ, а також збирати та готувати своє військо до потенційної операції у майбутньому. Захід тим часом повинен посилити санкції, аби росіяни зрозуміли, якою насправді є ціна війни.