UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов пропонує "офізичити" усі Telegram-канали

Деякі з них, продовжив розвідник, публікують не зовсім цензурні матеріали. І це стосується не лише війни проти України.

Очільник ГУР МО Кирило Буданов назвав Telegram загрозою національній безпеці, та він не пропонує "просто взяти і закрити" його, хоча це можливо зробити. Під час інтерв'ю для "Радіо Хартія" він відзначив, що цей месенджер став основним джерелом інформації для українців, "обігнавши абсолютно все". 

"Я виступаю за те, щоб "офізичити" усі Telegram-канали. Якщо ти хочеш, як то кажуть, віщати якісь новини, будь ласка, зареєструйся, — пояснив глава розвідки. — Щоб всі розуміли, що цей канал зареєстрований за Івановим Іваном Івановичем, громадянином РФ, який проживає в місті Москва. Чи за паном, не знаю, якимось громадянином України. І тоді з нього є відповідальність у людини особисто за те, що він там розміщає". 

Глава ГУР МО наголосив, що деякі канали у цьому месенджері публікують не зовсім цензурні матеріали. І це стосується не лише війни проти України. Втім, за це немає жодної відповідальності. 

Читайте також: Телемарафон був, є і буде — міністр культури Точицький

Раніше в СБУ розповідали, що російські окупанти повністю використовують для дезінформації проти України усі можливі платформи та соцмережі, не лише Telegram. Там пояснили, що безпечних месенджерів на сьогодні не існує, адже є змога отримати дані і з Signal, і з Viber, а російська пропаганда активно поширюється в тому числі у Facebook та Х.