UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов про загрозу наступу РФ з півночі: «Проблеми є і вони мають тенденцію до загострення»

Очільник ГУР МОУ не уточнив, на якому з напрямків є проблеми.

Проблема щодо загрози наступу росіян з півночі є, вона не катастрофічна, але не побачити її не можна. Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю NV

«Якщо я почну відповідати на це запитання, ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення», – заявив Буданов у відповідь на питання, чи вплинуть плани РФ мобілізувати ще 300 тисяч своїх громадян на наступ загарбників на сході та півночі найближчими місяцями.

При цьому голова військової розвідки запевнив, що катастрофи немає. Однак не бачити проблеми, за словами Буданова, не вийде.

Читайте також: Ще півроку Україна не спроможеться на масштабний контрнаступ – що у цей час можуть робити ЗСУ, щоб путінська теорія перемоги не втілилася в практику: ISW

«Розумієте, це така для мене трохи анекдотична ситуація. Бо коли всі два роки кричали, що зараз із півночі буде атака, ми всім казали, що цього не буде. Нічого не було. У той момент, коли ми сказали, що зараз буде атака з півночі, всі одразу - а може, не буде?», – додав Буданов.

Він не повідомив, про який саме напрямок йдеться. Водночас голова ГУР додав, що «хороших новин у мене в цьому році багато не буде, на жаль».

Раніше ексголова Служби зовнішньої розвідки генерал Микола Маломуж прокоментував плани Росії до червня мобілізувати у військо 300 тисяч нових окупантів. За його словами, така кількість військових – це багато, але не критично для нас. Він запевнив, що стратегічні цілі Росії українському війську відомі.