UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов попереджав, а росіяни скаржаться: за 10 днів ЗСУ майже щодня обстрілювали Крим

Огляд ситуації ISW щодо  анексованого півострову, де окупанти вже давно  і часто відчувають неспокій.

Днями Буданов попередив Москву  про відповідь за ворожі удари. А також заявив, що  прорватися до Криму до зими — реально. А нині російські "воєнні оглядачі" кажуть, що 17 вересня українські війська намагалися здійснити  висадку в окупованому Криму і одночасно завдали удару з безпілотників по півострову, йдеться в сьогоднішньому огляді Інституту вивчення війни. Тут також наводять скарги вищезгаданих блогерів, згідно з якими лише за останніх 10 днів ЗСУ майже щодня обстрілювали анексований півострів.

Читайте також: Звільнення Андріївки та Кліщіївки: в чому важливість для Бахмута – пояснення Сирського і огляд ISW

"Мілблогер стверджує, що російська морська авіація зупинила 14 українських катерів, які прямували до Криму з Вилкового Одеської області, і пошкодила кілька суден. Також стверджує, що російські засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби збили два українських безпілотника над мисом Фіолент (11 км на південний захід від Севастополя), два поблизу аеродрому Бельбек (6 км на північ від Севастополя) і один над південно-західним Севастополем.

Читайте також: У оточенні Кремля є розбіжності щодо нової хвилі мобілізації – ISW

Оглядач стверджував, що українські війська протягом останніх 10 днів майже щодня обстрілювали Крим", - йдеться в повідомленні ISW.

Нагадаємо, війська РФ, ймовірно, мають системні проблеми з ППО, а також почали відводити неушкоджені кораблі далі від окупованого півострова.