UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов: Найстрашніше, що те, що говорить Прігожин, — це здебільшого правда

За словами глави ГУР, очільник ПВК "Вагнер" правдивий приблизно на 80%.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що заяви Євгєнія Прігожина дуже часто є правдивими. Про це він розповів у програмі "Різні люди".

"Найстрашніше, що те, що говорить Прігожин, – це більшістю правда. Є якісь речі, про які навіть не можна сказати, що вони неправдиві – їх можна двояко сприймати, але відсотків 80 з того, що він каже, – це взагалі чиста правда", – зазначив глава ГУР.

За його словами, очільник ПВК "Вагнер" цілком щиро критикує міністра оборони РФ Сергія Шойгу і головнокомандувача збройних сил Росії Валерія Герасимова. Ці нападки не є так званою ІПСО.

Глава українського розвідувального відомства вважає, що очолювана Прігожиним військова компанія "Вагнер" показала "свою максимальну ефективність" на відміну від російської армії, чиє командування через заздрість намагається "фізично стерти" приватні підрозділи.

Він також додав, що кадировці теж програють в ефективності вагнерівцям.

Читайте також: Кремль не поспішає дискредитувати Прігожина, але готує кампанію – ISW

Раніше міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявляв, що країна "насторожено ставиться" до можливості застосування на території України хімічної зброї з боку Росії. Зокрема очільник Міноборони згадав хімічну атаку в Сирії 2018 року.