UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов: Іловайська трагедія — підтвердження, що Путіну не можна довіряти

Десять років тому сотні військових і добровольців загинули та зникли безвісти. Росіяни розстріляли їх, коли ті просувалися по так званому "зеленому коридору". 

Очільник ГУР МО Кирило Буданов в роковини трагедії під Іловайськом наголосив, що російському диктатору Владіміру Путіну не можна довіряти.  У дописі на своїй сторінці в Facebook він нагадав, що рівно 10 років тому нашу державу приголомшила страшна звістка про розстріл українських захисників, які рухалися через соняшникове поле, попри те, що тоді існувала домовленість з росіянами про створення для ЗСУ "зеленого коридору". 

"Тоді ці події стали величезним уроком — Путіну нізащо не можна довіряти, будь-який компроміс із ним — це пастка", — наголосив Буданов.

Іловайська трагедія, продовжив розвідник, стала наймасштабнішою за весь час проведення АТО та ООС. Буданов нагадав подробиці того, що відбулося тоді та пообіцяв, що помсти за вбитих не уникнути. 

"У вогневому мішку опинилися організовані колони українських бійців, які почали виходити так званим "зеленим коридором". Насправді ж коридор став дорогою смерті, — наголосив очільник ГУР МО. — Російські війська порушили домовленості та відкрили вогонь на знищення, розстрілявши українські колони на марші. Сотні військових і добровольців загинули, десятки зникли безвісти".

Пам'ятним символом трагедії став соняшник. 

Читайте також: Ветеран АТО Юрій Досяк пройшов Іловайський котел та полон бойовиків, але помер від зупинки серця

Нагадаємо, в Іловайському котлі загинули 366 українських військових, 429 – дістали поранення різного ступеня тяжкості, ще 300 потрапили в полон. До кримінальної відповідальності притягнені 110 осіб, зокрема 68 громадян РФ, серед яких 21 міністр. Їх оголошено в розшук.