UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов брав участь у ключовому етапі звільнення агрегатного заводу у Вовчанську 

Керівник ГУР безпосередньо керував місією.

Командир підрозділу "Стугна" спецпідрозділу "Тимура" Головного управління розвідки Міноборони України з позивним "Лінукс" розповів, що начальник ГУР Кирило Буданов був разом із бійцями на ключовому етапі операції щодо звільнення агрегатного заводу від російських окупантів у місті Вовчанськ Харківської області.

"Кілька діб був присутній, безпосередньо керував місією. Безумовно, це підтримує бійців, дає їм мотивацію", ― наголосив він.

Читайте також: Після звільнення агрегатний завод у Вовчанську став ціллю №1 для російської армії — Саранцев

За його словами, під час звільнення заводу важливим етапом було непомітно для росіян накопичити сили і засоби в цьому районі.

"Це складна кількаетапна операція, до виконання якої були залучені великі сили: і безпілотних систем, і артилерії, і особового складу, який має досвід зачистки подібних будівель", - додав розвідник.

На агрегатному заводі бійці ГУР взяли в полон близько 20 російських військових. В українській розвідці наголосили, що зачистка будівель заводу має важливе значення для подальшого контрнаступу Сил оборони на Харківщині.

Речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев повідомив, що після звільнення українськими захисниками агрегатного заводу, війська РФ посилили обстріли цивільної інфраструктури, видаючи ці удари за "великі тактичні перемоги".