UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бронювання від мобілізації: як його продовжити

Адвокат пояснив, що треба робити.

В Україні триває загальна мобілізація і оголошено воєнний стан. В цей час чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть вступити до лав ЗСУ. Деякі чоловіки можуть отримати бронювання від мобілізації.

Читайте також: Мобілізаційний вік: чи можуть його знизити

Адвокат Дмитро Франчуком розповів «РБК-Україна», які документи мають подати військовозобов’язані до територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП), щоб продовжити бронювання.

Адвокат зазначає, що процедура повторної подачі документів на бронювання під час воєнного стану вимагає ретельної підготовки. Перелік необхідних документів залежить від кількох чинників, зокрема від причини бронювання, вимог конкретного підприємства та можливих змін у законодавстві.

Основні документи, які можуть знадобитися:

Як спростити процедуру повторної подачі документів

Якщо раніше вже був поданий повний пакет документів, при повторній подачі можуть вимагати лише копії деяких з них або довідку про незмінність обставин, що стали підставою для бронювання.

Щоб спростити процедуру повторної подачі документів на бронювання від мобілізації, зверніться до ТЦК та СП за місцем реєстрації для отримання найактуальнішої інформації. Також варто проконсультуватися із кадровою службою підприємства, яке має право на бронювання.

Адвокат наголошує, що важливо зберігати копії всіх документів і бути готовим до можливих додаткових вимог з боку ТЦК та СП.

Нагадаємо, для бронювання працівників на критично важливих підприємствах або на промислових об'єктах, які забезпечують Сили оборони, можна використовувати портал «Дія». Для того, щоб виконати бронювання, потрібно пройти декілька нескладних етапів.