UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британський генерал припустив, скільки у РФ піде часу і солдатів на захоплення чотирьох областей України

Контроль над цими областями Владімір Путін поставив як ультиматум до мирних переговорів.

На захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей російським військам може знадобитися п’ять років і це, ймовірно, коштуватиме Москві до 1,8 мільйона втрат.

Таку думку висловив командувач британської армії Ролі Вокер, слова якого цитує Newsweek.

Читайте також: Британія повинна бути готова до війни через три роки, –  глава британської армії

«Якщо росіяни продовжуватимуть у такому ж темпі, то, ймовірно, знадобиться п'ять років, щоб захопити чотири області, які вони вписали в свою конституцію», – заявив генерал.

У червні російський диктатор Владімір Путін висунув Україні ультиматум для початку мирних перемовин: ЗСУ повинні вийти з території чотирьох областей, частини яких окупували війська РФ, а Київ – відмовитися від членства в НАТО. 

«За нинішніх темпів втрат убитими і пораненими, на це, ймовірно, піде 1,5-1,8 мільйона жертв, а також незліченні мільярди на знищену техніку. У Росії має бути більше речей, про які варто турбуватися, ніж втрата стількох людей заради шматка України», – сказав Вокер.

Читайте також: Глава Міноборони Британії: В інтересах кожної європейської нації, щоб Україна перемогла

Нагадаємо, у НАТО назвали ультиматум Путіна пропозицією ще більшої агресії та військової окупації, яка не має добрих намірів, а у Пентагоні наголосили, що він не в тому становищі, аби диктувати Києву умови.