UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британські військові навчають собак постачати боєприпаси на випадок війни з Росією

Також хаскі планують використовувати для евакуації поранених.

Елітні британські військові підрозділи на навчаннях за Полярним колом використовували собак для постачання для війська боєприпасів та продовольства. Група військової підтримки тренувалася з хаскі в північній частині Норвегії, пише The Daily Mail.

Таку тактику спробували після того, як представник комісії консерваторів з оборони Марк Франсуа визнав, що у війні проти путінської Росії у Великої Британії закінчаться боєприпаси й бронетехніка менш ніж за два місяці.

Фахівці з полку матеріально-технічного постачання відповідним чином знаходять способи, як залучити собак у ризикованих місіях на територію противника, куди людині пробратися буде складно.

Група, відома як "Whisky Squadron", складається з досвідчених інженерів, логістів, водіїв і солдатів охорони, які різними способами добираються до зазначених локацій під покровом темряви.

На навчаннях собаки пробираються дикою місцевістю в Арктиці. Команда військових працювала з норвезькою організацією Riverland Husky, вивчали відстань, яку ця порода може подолати, швидкість і витривалість на засніженій місцевості.

Раніше повідомлялося, що британська армія скасувала більш ніж сторічну заборону на носіння бороди. До цього військовим дозволялося мати виключно вуса.