UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська розвідка проаналізувала наслідки знищення російської субмарини "Ростов-на-Дону"

За словами розвідників, це вплине на плани росіян щодо розміщення флоту у Криму.

Британська розвідка вважає, що під час удару по російському підводному човну "Ростов-на-Дону" українці використовували ракети ATACMS. У своєму звіті розвідники зазначили, що, атака по субмарині стала для неї "останньою главою", адже дешевше буде збудувати нову, аніж ремонтувати "Ростов-на-Дону".

Читайте також: Російська армія продовжуватиме активні штурми у Донецькій області– британська розвідка

Вказується, що знищення підводного човна навряд чи вплине на можливості Росії завдавати ударів по Україні, проте підвищить моральний дух українського війська. За словами розвідників, удар підкреслює ризики для росіян у Криму та змусить їх переглянути свої плани з приводу передислокації значних морських сил на півострів.

Нагадаємо, ЗСУ вдарили по російському підводному човну "Ростов-на-Дону" 3 серпня. Внаслідок удару він затонув. Субмарина є носієм ракет "Калібр", вона зазнала значних ушкоджень під час попередньої атаки у вересні 2023 року. 

Раніше спікер ВМС Дмитро Плетенчук заявив, що після першого удару росіяни намагались відремонтувати "Ростов-на-Дону", проте, за його словами, це було неможливо. Він додав, що ЗСУ вирішили вивести з ладу субмарину, аби не ризикувати, якщо росіянам вдасться її відремонтувати.