UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія запровадила санкції проти експортерів військового обладнання до Росії

Під санкції потрапили виробники зброї, імпортери обладнання, торговці російською нафтою та особи, пов’язані з групою «Вагнер»

6 грудня уряд Великої Британії, я якому вважають національну безпеку залежною від України, оголосив про нові санкції, які спрямовані проти 46 фізичних, юридичних осіб і груп, які постачають компоненти для російської військової машини та фінансують її. Вони стосуються бізнесу в Білорусі, Китаї, Сербії, Туреччині, ОАЕ та Узбекистані, який продовжує підтримувати незаконне вторгнення Росії в Україну.

До списку санкцій потрапили російські виробники зброї та імпортери військового обладнання троє суб'єктів, що підтримують групу «Вагнер», а також 4 оператори так званого «тіньового флоту», який використовується Росією для пом'якшення удару від нафтових санкцій, запроваджених Великою Британією разом з партнерами по G7, йдеться у повідомленні британського уряду.   

Читайте також: Британія передала Україні новітні ракети для боротьби з «шахедами» – The Times

Серед тих, проти кого сьогодні запроваджено санкції.

Військово-промисловий комплекс – 31 фізична та юридична особа, пов'язані з розробкою та виробництвом безпілотників і частин ракет, а також імпортом та постачанням ключових електронних компонентів, а також постачальники з третіх країн для російських військових:

Читайте також: Якщо Путіна не зупинити в Україні, він прийде "по добавку" — глава МЗС Британії

Підтримка «вагнерівців»: три юридичні та фізичні особи, пов'язані з широкою мережею групи «Вагнер», включаючи приватну російську компанію «Русич».

Експорт російської нафти: чотири юридичні особи з ОАЕ, які використовують непрозорі корпоративні структури та оманливі практики транспортування для сприяння безперешкодній торгівлі російською нафтою, підриваючи зусилля Росії щодо отримання доходів від війни.

Читайте також: Російська агресія в Україні: Британська розвідка оцінила рівень втрат окупантів

Нагадаємо, міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що його країна не зменшуватиме підтримку України у 2024 році. 6 грудня Британія оголосила про виділення 37 мільйонів фунтів стерлінгів (43 мільйони євро) гуманітарного фінансування для України.