UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лондон: Втрата кораблів — не єдина проблема РФ. Сухі доки у Севастополі також не працюють

Це поставить під загрозу технічне обслуговування суден Чорноморського флоту. 

У розвідці Британії вважають, що удар, нанесений ЗСУ по Корабельній бухті у Севастополі, надовго вивів з ладу російські судна "Мінськ" та "Ростов-на-Дону". У своєму мікроблозі у Twitter аналітики констатували, що Чорноморський флот під час цієї операції зазнав значних ушкоджень. 

У Лондоні також пояснюють, що Міноборони РФ применшує отримані збитки. Втім, дані з відкритих джерел вказують на те, що десантний корабель "Мінськ" зруйнований повністю. Щодо російської субмарини, то у розвідці її пошкодження називають катастрофічними. 

"Будь-які спроби повернути підводний човен до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів", - наголошується в повідомленні.

Ба більше, у Британії вважають, що сухі доки також протягом певного часу не зможуть функціонувати, позаяк вивезення звідти уламків - складне завдання. Це поставить перед російським флотом серйозну проблему підтримки технічного обслуговування суден.

"Втрата "Ростова" позбавляє ЧФ одного з чотирьох підводних човнів, здатних нести крилаті ракети, які відіграли важливу роль у завданні ударів по Україні та спрямування російської сили через Чорне море та Східне Середземномор'я", - зазначають у Міноборони.

Читайте також: Переміщення російських суден із Севастополя не врятує їх від атак — ВМС ЗСУ

Нагадаємо, в ніч на 13 вересня ЗСУ атакували Корабельну бухту у тимчасово окупованому Севастополі. Як наслідок, були пошкоджені російський великий десантний корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на-Дону". Ураження останнього експерти вже назвали історичним, адже, по-перше, в України немає технічних засобів для його ліквідації на воді, по-друге, це перший випадок, коли субмарину атакували з допомогою крилатих ракет.