UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія  виділяє Україні новий пакет допомоги на 780 мільйонів доларів: куди підуть кошти

Гроші підуть на гумантарні потреба, відбудову та зарплат службовцям.

Велика Британія у середу, 11 вересня, оголосила про виділення Україні пакету допомоги на суму понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів (780 мільйонів доларів). Про це повідомив міністр закордонних справ країни Девід Леммі під час візиту в Україну, інформує пресслужба Міністерства закордонних справ Британії.

Зокрема з цієї суми 315 мільйонів доларів підуть на невідкладні гуманітарні потреби, стабілізацію в енергетиці, а також на підтримку реформ та відновлення. 

Ще 484 мільйони доларів США будуть виділені у формі кредитних гарантій Світового банку для зміцнення економічної стабільності України. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку роботи шкіл та лікарень, виплату заробітної плати державним службовцям та фінансування пенсій.

Читайте також: Велика Британія запровадила санкції через передачу Іраном балістичних ракет Росії: перелік осіб та структур

“Підтримка України з боку Великої Британії є непохитною. Наше зобов'язання виділити понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів є останнім кроком у нашій довготривалій підтримці України. Це забезпечить життєво важливу підтримку українцям, які продовжують терпіти безперервні російські атаки”, – наголосив Девід Леммі. 

Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Британії Девід Леммі прибули до Києва для проведення низки зустрічей з українськими офіційними особами, в тому числі з президентом Володимиром Зеленським. Журналістка Axios Джуліґрейс Бруфке з посиланням на слова голови Комітету закордонних справ Палати представників США Майкла Маккола повідомляла, що Блінкен під час візиту до Києва оголосить про дозвіл Вашингтона на удари вглиб РФ американськими далекобійними ракетами ATACMS.