UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія передала Україні БпЛА, здатні перевозити снаряди і зброю. Що відомо про Malloy?

Складається такий дрон з восьми пропелерів та восьми роторів у чотирьох місцях.

Велика Британія передала Україні партію важких безпілотників Malloy. Міноборони Сполученого Королівства опублікувало у своєму мікроблозі у Twitter відповідне відео, розповівши, що ці дрони можуть перевозити снаряди та зброю на фронт. 

Там сказано, що вони можуть транспортувати вагу до 180 кг на відстань 70 км. Також у них високий рівень автоматизації. БпЛА самостійно злітають та приземляються й можуть рухатися по запланованому маршруту в поганих погодних умовах. 

Складається такий дрон з восьми пропелерів та восьми роторів у чотирьох місцях. Завдяки цьому він може підтримувати стабільний політ навіть за умов, коли якийсь з пропелерів вийде з ладу. 

Читайте також: Позавчорашній удар по БпЛА-базі росіян на Донеччині — справа рук ССО: нові подробиці

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів, що українські воїни продовжують знищувати техніку російських окупантів поблизу Соледара на Донеччині, зокрема й з допомогою FPV-дронів. Він показав, як БпЛА захисників ліквідували російську бронетехніку, вантажівки "КАМАЗ" та "Урал", танк, а також  зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10".