UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія вже інвестує у виробництво українських безпілотників – очільник МЗС країни

За його словами Британія підтримує наміри України про вступ в НАТО.

Велика Британія вже інвестує у виробництво українських безпілотників. Про це повідомив міністр закордонних справ країни Девід Леммі на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою та держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Києві.

"Велика Британія вже інвестує в українську оборонну промисловість та виробництво дронів. Під час моєї останньої поїздки в Україну я бачив дивовижний бойовий дух, що нагадує про Другу світову війну", — сказав Девід Леммі.

Читайте також: Велика Британія запровадила санкції через передачу Іраном балістичних ракет Росії: перелік осіб та структур

За його словами, Британія підтримує наміри України про вступ в НАТО та безпекових гарантій.

"Саме тому ми дуже наполегливо працювали з нашими союзниками, щоб включити формулювання про незворотний шлях України в НАТО до тексту, який ми змогли узгодити ще в липні, щойно новий лейбористський уряд прийшов до влади", — очільник дипломатичного відомства Великої Британії.

Також сьогодні Велика Британія оголосила про виділення Україні пакету допомоги на суму понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів ($780 мільйонів). 

Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Британії Девід Леммі прибули до Києва для проведення низки зустрічей з українськими офіційними особами, в тому числі з президентом Володимиром Зеленським. Журналістка Axios Джуліґрейс Бруфке з посиланням на слова голови Комітету закордонних справ Палати представників США Майкла Маккола повідомляла, що Блінкен під час візиту до Києва оголосить про дозвіл Вашингтона на удари вглиб РФ американськими далекобійними ракетами ATACMS.