UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бригада, яка захищає Вугледар, уже виснажена – військовий оглядач

Натомість росіяни ведуть активніший наступ на цьому напрямку.

Бійці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, яка з 2022 року утримує оборону міста Вугледар у Донецькій області, перебувають у виснаженому стані. Через важку ситуацію на фронті українським військовим, можливо, доведеться залишити населений пункт.

Про це в етері телеканалу "Київ24" розповів військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, чи перебуває Вугледар в оперативному оточенні росіян

Орієнтовна карта бойових дій станом на 25 вересня о 16:44 / DeepStateMAP

За його словами, 72-га бригада вже тривалий час бере участь у бойових діях без ротації, що суттєво вплинуло на її боєздатність. Окрім того, російські війська продовжують збільшувати свою присутність на цій ділянці фронту, підсилюючи атаки артилерією, дронами та особовим складом.

"Місто майже повністю зруйноване", – додав Гетьман.

Читайте також: Російські диверсанти намагаються прорватися в місто Вугледар

Військовий експерт зазначив, що російські резерви, які перекинули до Вугледара, складаються з підрозділів, переміщених з інших ділянок фронту. Зі слів оглядача, у російських військ немає достатніх резервів, щоб негайно підсилити свої позиції, тому вони змушені маневрувати силами вздовж лінії фронту.

"Це не є новою тактикою – вони вже неодноразово так діяли", – підсумував він.

Читайте також: Висоти та забудови: експерт розповів про перевагу, яка допомагала ЗСУ боронити Вугледар

Нагадаємо, за інформацією британської розвідки, війська РФ загрожують Вугледару з трьох боків та намагаються розтягнути сили ЗСУ на сході.