UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боррель: Обезголовлення українського військового — мерзенне порушення Женевських конвенцій

Він заявив, що усі винні в здійсненні цього воєнного злочину повинні бути притягнуті до відповідальності. 

Верховний представник ЄС з закордонних справ Жозеп Боррель прокоментував страту росіянами українського військового. У своєму мікроблозі у Twitter він назвав це "мерзенним порушенням Женевської конвенції". 

"Глибоко вражений брутальним відео обезголовлення українського військовополоненого. Це мерзенне порушення Женевських конвенцій", - написав він. 

Дипломат відзначив, що усі винні в цьому злочині повинні бути покарані. 

Боррель також зауважив, що Європа підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: Зеленський про страту українського військовополоненого: "Неможливо ігнорувати те, як легко ці звірі вбивають"
 

Нагадаємо, ввечері 11 квітня в мережі з'явилося відео того, як один з російських окупантів армійським ножем відрізає голову українському військовому. Вранці президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням, в якому заявив, що такі відео демонструють, що Росія намагається зробити звичкою знищувати життя, і що "ці звірі" вбивають дуже легко. Того ж дня в СБУ заявили про початок досудового розслідування, пообіцявши знайти "нелюдів". 

В InformNapalm тим часом зазначають, що росіяни практикують відрізання голови полоненим у війні проти України з 2014-го. Таке вони роблять не лише з військовими, але й з цивільними, в тому числі й з жінками. Що стосується відео, яке з'явилося 11 квітня, то згодом стало відомо, що стратою українського бійця на ньому займалися найманці ПВК "Вагнера". Це підтвердив колишній бойовик, який втік до Норвегії.