UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовий гелікоптер РФ Мі-8 перелетів на одну з авіабаз ЗСУ — журналіст

Причини такого "перепаркування" поки що залишаються  в секреті. 

Військовий кореспондент Юрій Бутусов повідомив, що російський бойовий гелікоптер Мі-8 перелетів на одну з авіабаз ЗСУ деякий час тому. Про це головний редактор "Цензор.нет" заявив на своїй сторінці у Fb, посилаючись на джерела у керівництві Збройних сил. 

"Гелікоптер повністю цілий і поповнить склад ЗСУ після детального вивчення його обладнання", - пише військкор.

До цього російські пропагандистські Tg-канали забили на сполох через  те, що Мі-8 кілька тижнів тому "втратив зв'язок з землею". Вони припустили, що завдяки "радіогрі" ЗСУ у російського борта могла зникнути навігація, а функція GPS не працювала. Як наслідок, гвинтокрил окупантів приземлився на найближчому аеродромі, який опинився, за словами тих-таки пропагандистів, у Полтавській області. 

Одні російські джерела стверджують, що екіпаж загинув, інші - що усі військові здалися у полон ЗСУ.

"Якщо гелікоптер перелетів на аеродром Полтави, як повідомив російський блогер, то він знаходиться приблизно в 300 км від лінії фронту, і приземлитись там росіяни могли тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту, - коментує Бутусов. - Гелікоптер летить на низькій висоті, на малій швидкості, і екіпаж добре бачить усі наземні орієнтири, помилитись на 300 км просто неможливо, це велика витрата пального. Ніяких випадковостей бути не може". 

Очікуємо інформацію від офіційних спікерів зі сторони України.