UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бої у Торецьку точаться за кожен під’їзд – ОТУ "Луганськ"

Ситуація постійно змінюється.

Російські війська зайшли на східні околиці міста Торецьк у Донецькій області, де тривають запеклі бої. Ситуація залишається нестабільною, оскільки бої точаться буквально за кожен під'їзд

За словами речниці оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасії Бобовнікової в етері національного телемарафону, росіяни частково захопили вулицю Центральну в напрямку шахти "Центральна".

Читайте також: Російські окупанти розстріляли українських військовополонених на Торецькому напрямку – розпочато розслідування

Водночас українські військові продовжують їм протидіяти: "Ми відбиваємо вогневі пункти, які ворог намагається захопити, та постійно відновлюємо власні позиції, не дозволяючи їм значно просунутися", – зазначила спікерка.

Орієнтовна карта бойових дій станом на 7 жовтня о 00:48 / DeepStateMAP

Крім того, тривають активні бої за селище Нелипівка, розташоване на північний захід від Нью-Йорка (передмістя Торецька). Бобовнікова зазначила, що російські війська використовують схожу тактику, як і в Торецьку – спочатку артилерійські обстріли, а потім штурми невеликими групами по 3-5 людей.

Читайте також: У районі Торецька росіяни використовують тактику "випаленої землі"

Щодо ситуації поблизу Часового Яру, речниця наголосила, що вона залишається складною, проте під контролем українських сил: "Ворог не має змоги оточити Часів Яр, попри всі спроби захопити це місто".

На Сіверському напрямку російські війська застосовують різну техніку, включно з бойовими машинами піхоти та мотоциклами. За словами Бобовнікової, 6 жовтня ворог спробував провести штурм, однак зазнав втрат: українські сили знищили 20 російських військових та їхню техніку.

Читайте також: На Донеччині росіяни майже повністю окупували село, яке від Мирнограду відділяє лише два кілометри

Нагадаємо, керівник Торецької МВА Василь Чинчик розповів, що до повномасштабного вторгнення Росії у громаді проживали близько 70 тисяч людей. Зараз у населеному пункті залишається близько 1200 містян. Записатися на евакуацію бажаючі можуть за такими номерами телефонів: 099 601 94 91, 066 952 63 60.