UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бої на Курщині набувають позиційного характеру – в ISW розповіли, де ЗСУ та росіяни намагалися потіснити один одного

Росіяни активно застосовують КАБи.

У Курській області РФ і росіяни, і ЗСУ намагаються атакувати позиції супротивника, проте жодна зі сторін не спромоглася просунутися в цьому районі. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники кажуть, що 26 вересня українські війська продовжили штурм Глушковського району Курської області, але не зробили жодного підтвердженого наступу. Російські джерела, зокрема Міністерство оборони, стверджували, що армія РФ відбила українські штурми на південь від Глушкового в районі Нового Путі, Веселого та Медвежого. Міноборони Росії також стверджувало, що російські війська теж атакували біля Нового Путі.

Читайте також: Зеленський назвав мотиви операції ЗСУ у Курській області

Позатим оборонне відомство РФ заявило, що російські війська відбили український штурм у напрямку Обуховки (на південь від Коренево). Перед тим, 25 вересня,українські війська атакували російські позиції на околицях Любимівки (на південний схід від Кореневого).

UAF Kursk Incursion September 26, 2024.png (1.81 MB)

В свою чергу 26 вересня російські війська продовжили наземні штурми українського плацдарму в Курській області, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські джерела, включно з Міноборони Росії, стверджували, що 25 і 26 вересня російські війська атакували на південний схід від Кореневого в районах Любимівки, Дар'їно і Миколаєво-Дар'їно та на південь від Суджі в районі Плехово.

Читайте також: Росіяни не хочуть атакувати Курахове в лоб, натомість готують у цьому районі великий котел для ЗСУ – як агресори планують формувати кліщі: карта

При цьому у Генштабі України повідомили, що 25 вересня російські війська в межах Курської області завдали 15 авіаударів, застосувавши 26 планерних бомб.

Раніше колишній директор ЦРУ, американський генерал Девід Петреус назвав операцію ЗСУ у Курській області ударом по авторитету російського диктатора Владіміра Путіна, зауваживши, що той навіть не хоче про це говорити та не звертає увагу на ситуацію там.