UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боєць "Легіону Свободи" розповів, чи просунулися суттєво росіяни на запорізькому напрямку

Окупанти намагаються відновити втрачені позиції.

Попри активність  авіації та артилерії, російські окупаційні війська  не мають суттєвих просувань на запорізькому напрямку, розповів боєць "Легіону Свободи" Костянтин Денисов у коментарі "Еспресо".

"На запорізькому напрямку ворог активізував свої наступальні дії. Постійно працює їхня артилерія. Зараз дороги трішки промерзли, тому окупанти намагаються проводити наступальні дії за допомогою броньованої техніки й посунути "сіру зону" в наш бік. Окупанти не полишають спроб відбити позиції, які вони втратили. Тому зараз лінія фронту досить динамічна й не стоїть на місці", - наголосив Денисов.

Читайте також: Війська РФ намагаються наступати в напрямку Часового Яру: карта

За його словами, окупанти намагаються наступати у районі Роботиного. 

"Їхня тактика полягає в тому, щоб спершу зрівняти все з землею. За рахунок артилерії їм більш-менш вдається рухатись. Також їхня авіація крайні 10 днів дуже активно їх підтримує. Втім, суттєвих просувань в них немає. Максимально вони можуть захопити якийсь опорний пункт", - додав військовий.

Армія РФ протягом останніх трьох днів активно застосовує дрони-камікадзе, близько 100 одиниць на добу на таврійському напрямку.