UA / RU
Підтримати ZN.ua

Bloomberg: Прорив кордону у Курській області — перше з часів Другої світової вторгнення іноземних військ у Росію

Це повинно сигналізувати союзникам України на Заході, що не варто боятися загрози ескалації. 

Рейд у Курську область став першим з часів Другої світової війни випадком, коли іноземна армія вдерлася на територію Російської Федерації, йдеться у матеріалі Bloomberg. Там сказано, що цей інцидент застав зненацька російських військових та послабив позиції диктатора Владіміра Путіна, вказавши на крихкість тамтешньої прикордонної оборони та піднявши бойовий дух українців. 

Також рейд підірвав образ Путіна, як захисника простих росіян. Адже війна, яку розпочала країна-агресор, тепер все більше перекидається на її територію. 

"Для України це, найімовірніше, підкріпить аргументи Києва про те, що союзники зі США і Європи не повинні боятися загроз ескалації з боку Кремля, і що Україні слід дозволити вести боротьбу з Путіним будь-яким способом, який вона вважатиме за потрібне, щоб прискорити закінчення війни", — зазначає Bloomberg.

Читайте також: Значні руйнування: опубліковано супутниковий знімок пункту пропуску "Суджа" в Курській області

Нагадаємо, 6 серпня невідомі військові прорвали кордон у Курській області. І хоча офіційно Україна досі не підтвердила свою причетність, диктатор Владімір Путін традиційно поклав відповідальність на "київський режим". Тим часом президент Володимир Зеленський, коментуючи події там, зауважив, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу. 

Наразі бойові дії в області тривають. Росіяни втратили контроль над єдиним пунктом прокачування газу до Європи, який залишався у "Газпрому". Також відомо, що близько 60 тамтешніх військових, серед яких прикордонники та строковики, потрапили в полон. Та у ЗСУ події все ще не коментують.