UA / RU
Підтримати ZN.ua

Близько 11 тисяч солдатів з КНДР готують воювати в Україні – Буданов

Їх навчання планують завершити до 1 листопада.

Близько 11 000 військових піхотинців із Північної Кореї зараз проходять навчання на сході Росії перед тим, як відправитись воювати в Україні, повідомив у коментарі порталу The War Zone начальник Головного управління розвідки оборони України Кирило Буданов

«Вони будуть готові до 1 листопада», — сказав  керівник розвідки.

Він зазначив, що північнокорейські війська будуть використовувати російську техніку та боєприпаси, а перший ешалон із 2600 солдатів вирушить до Курська, де зараз тривають бої. Куди відправлять решту військ, на разі не  відомо.

«Зараз ми не маємо повної картини», — сказав Буданов.

Читайте також: КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином

Ще на початку минулого тижня, 8 жовтня, міністр оборони Південної Кореї заявив у парламенті, що вже найближчим часом КНДР може відправити свої війська в Україну для підтримки Росії.

Згодом ці дані підтвердила українська розвідка. Днями Liga.net, посилаючись на дані ГУР МО, повідомила, що росіяни формують «особливий бурятський батальйон» на базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади армії Росії, туди будуть входити  й військові з Північної Кореї. Їх і відправлять під Суджу на Курщині.

Напередодні, 17 жовтня, під час брифінгу у Брюсселі президент України Володимир Зеленський заявив журналістам, що на окупованих Росією територіях України вже перебувають офіцери з Північної Кореї, а загалом до участі у війні готують близько 10 тисяч північнокорейських військових.